Ebonit Quartet

Simone Muller, Dineke Nauta, Johannes Pfeuffer, Paulina Kulesza

Het Ebonit Saxofoonkwartet is een jong, sprankelend ensemble dat een nieuwe kleur wil toevoegen aan de Nederlandse muziekcultuur. Ze zijn cum laude afgestudeerd als eerste saxofoonkwartet ooit in de Master van de Nederlandse Strijkkwartet Academie waar zij lessen hebben gevolgd van o.a. Marc Danel, Stefan Metz en Sven Arne Tepl. Alle vier zijn leerlingen van Arno Bornkamp.

De vier musici uit Nederland, Polen en Duitsland hebben sinds de oprichting van het kwartet in 2011 een breed repertoire opgebouwd variërend van originele Franse saxofoonkwartetten en bewerkingen van strijkkwartetten tot hedendaagse composities.

In 2012 ontving het Ebonit Saxofoonkwartet de eerste prijs in het Ottomani Concoursin Den Bosch. Daarnaast nam het kwartet deel aan de finale van het InternationaalKamermuziekconcours 2012 in Almere en aan de finale van het NederlandsConservatorium Concours 2014.

Het kwartet trad al op in een aantal prominente concertzalen in Nederland waaronder de Kleine Zaal van het Concertgebouw, het Muziekgebouw aan `t IJ, Felix Meritis inAmsterdam en De Toonzaal in Den Bosch. Daarnaast verzorgde het kwartetconcerten tijdens verschillende gerenommeerde festivals als het “World Saxophone Congress” in St. Andrews (Schotland), het Grachtenfestival in Amsterdam, het Bach Festival in Dordrecht, de “Bach-Tage” in Würzburg (Duitsland) en het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog.

Het Ebonit Kwartet volgde masterclasses bij beroemde kwartetten waaronder het “Artemis” strijkkwartet, het Duitse “Clair Obscur” saxofoonkwartet en het Franse “Habanera” saxofoonkwartet en zij ontvingen lessen van bijzondere muzikale persoonlijkheden als Eberhard Feltz, Albrecht Mayer, Heime Müller en Gerhard Schulz.

CV Ebonit 2016