Untitled

Michelle Verheggen (harp), Rinde Yildiz (altviool)

Wij zijn Michelle Verheggen (harpiste) en Rinde Yildiz (altvioliste) en sinds een aantal jaren vormen wij het duo Untitled. Het begon allemaal met het idee om Beau Soir van Debussy – wat origineel voor zang en piano is – op altviool en harp te spelen. Onze eerste repetitie waren we allebei zo verrast door de bijzondere samenklank van deze instrumenten. De boventonen van de altviool passen zo mooi bij het warme harpgeluid waardoor ze lijken te versmelten met elkaar en je niet meer kunt thuisbrengen welke instrumenten je precies hoort. Vanaf dat moment wisten we allebei zeker dat we als vast duo muziek wilden maken. 

Inmiddels hebben we ons repertoire uitgebreid met verscheidene stukken van Debussy, Vaughan Williams, Britten en meer. Daarnaast hebben we op verschillende concertlocaties mogen spelen zoals in het Franz Pfanner Huis in Arcen, in de Lutherse kerk te Delft met het orkest de Haagse Beek, en op het Cultureel Lint te Weert. Afgelopen zomer (2018) hebben we opgetreden op het festival Wonderfeel. 

Wij zijn ontzettend blij dat we zo een prettige wijze met elkaar kunnen musiceren en dit ook kunnen uitdragen naar het publiek. Juist omdat ons duo een unieke samenstelling is van twee instrumenten, namelijk altviool en harp, denken wij dat we een nieuw perspectief kunnen toevoegen aan het huidige muziek circuit. Ons duo heet Untitled omdat er wat ons betreft geen goede uitdrukking bestaat voor de combinatie van onze harp- en altvioolklanken. Het is té ongrijpbaar en omdat wat ons betreft daar juist de kracht van ons duo ligt, willen we dit in onze naam benadrukken. Bovendien willen we de luisteraar de kans geven zelf een uitdrukking te geven aan hoe hij/zij de door ons uitgevoerde muziek beleeft. 

Concertagenda

21/05/2019 19:30 uur

Untitled

Wij zijn Michelle Verheggen (harpiste) en Rinde Yildiz (altvioliste) en sinds een aantal jaren vormen wij het duo Untitled. Het begon allemaal met het idee Lees meer >

Elisabeth Otter-Knoll Stichting

Loowaard 3
1082 KR Amsterdam
tel. 020-64663916

Concertbegeleider: Odette