Hannelore & Hessel

Hannelore de Vuyst (viool) en Hessel Moeselaar (viool)

Dit muzikale duo leerde elkaar kennen tijdens hun studie aan het conservatorium van Amsterdam. Naast hun activiteiten als viool-altviool duo spelen ze samen in ensembles zoals het DAMSKO strijkkwartet, rebellen collectief Pynarello en gingen ze afgelopen zomer samen op tournee naar Marokko met het Amsterdams Andalusisch Orkest waar ze zich rijkelijk lieten inspireren door de Arabische muziek. Onder hun repertoire vallen klassieke composities, eigen composities en improvisatie.

Hannelore en Hessel treden regelmatig op op diverse plekken in het land. Het maatschappelijke belang van muziek willen ze graag naar voren brengen. Live Music Now optredens voor voor vluchtelingen uit Oekraïne, en concerten op plekken waar de muziek normaal gesproken niet komt, zoals psychiatrische instellingen, sluit daar goed bij aan.

Hessel Moeselaar (1995) voltooide zijn masterstudenten aan het Conservatorium van Amsterdam in 2020. Sindsdien volgt hij een breed georiënteerd pad in het muzikale landschap. Als lid van Splendor zette hij bijvoorbeeld de stap naar Live Electronics, is hij medeoprichter van de band 3VIOLAS en componeert hij ook zijn eigen muziek. Hessel werkt graag samen met verschillende artiesten uit diverse genres en muziekstijlen.

Hannelore De Vuyst (1995) studeerde in mei 2019 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij maakt ook als tweede violiste deel uit van het ADAM Quartet, waar ze haar passie voor kamermuziek kan uitdiepen en waarmaken. Hannelore benadert het muziekspectrum graag zo breed mogelijk; dit gaat van barokviool tot eigentijds en experimenteel studiowerk. Daarbij is een grote inspiratiebron om bruggen te creëren tussen verschillende (wereldlijke) socio-culturele interacties en kunstvormen.