Preda Brothers

Eduard Preda (piano) en Thomas Preda (bas)gitaar

De Preda Brothers is een virtuoos muzikaal veelzijdig jong duo, met Eduard Preda op piano en Thomas Preda op (bas)gitaar.

Als je opgroeit als zonen van jazzmuzikant en multi-instrumentalist Marius Preda, kan het bijna niet anders dan dat je buiten de regels van de klassieke muziek treedt. Eduard en zijn broer, de jazz gitarist Thomas, doen dat met verve . Zo hebben de twee broers oa een eigen ‘jazzy’ bewerking gemaakt op een bekend stuk van Frederic Chopin’s Nocturne Op.9 No.2 ( Podium Witteman). Ook bekende nummers als Fly me to the Moon en Jailhouse Rock spelen ze in hun eigen bewerking.

Eduard Preda is een klassiek geschoold pianist die de kunst van het improviseren en componeren sinds jonge leeftijd al in de vingers heeft. In 2017 ontving hij een beurs van de Vanden Ende Foundation om privé-lessen te volgen bij Jan Wijn, die grootheden als Ronald Brautigam, Hannes Minnaar, Wibi Soerjadi en Lucas en Arthur Jussen heeft voortgebracht. In 2020 vervolgde hij zijn muziekstudie in de Verenigde Staten aan het prestigieuze Berklee College of Music in Boston. Vanwege de onverwachte Covid-pandemie keerde Eduard terug naar huis en sloot zijn semester online af. Na het afronden van zijn eerste semester hervatte hij de pianolessen bij Jan Wijn. Daarnaast volgde hij piano-masterclasses bij Paolo Giacometti, concertpianist en pianodocent aan de Robert Schumann Hochschule in Duitsland.

Thomas is basgitarist, producent van elektronische muziek en houdt zich bezig met songwriting/rappen. Net als zijn broer werd Thomas aangenomen bij The Berklee College of Music in Boston om daar zijn muziekstudie te vervolgen. Helaas kon hij door de Covid-pandemie nog niet aan zijn eerste semester beginnen.