Grimm Duette

Natalie Kulina (Viool) en Francisca Portugal (Viool)

Francisca Portugal (1998, Portugal) en Natalie Kulina (1996, Tsjechië) spelen samen als Grimm Duette. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam en spelen sinds 2017 als vast duo.

Als duo spelen ze ook in grotere kamermuziek- en orkest projecten. Zo hebben ze recent samengewerkt met het Maat Saxophone Quartet voor het Debuutalbum ‘Ciudades’ (Score Collective).

Het Grimm Duette is als duo makkelijk inzetbaar en stelt het ensemble in staat om bijna overal klassieke muziek te brengen. Door de jaren heen hebben hun concerten hen naar buiten geleid, naar een grot, naar kastelen, landelijke steden, maar ook naar scholen, programma’s en woonvoorzieningen voor ouderen en sociaal achtergestelde. Ze hebben ook recitals gegeven in concertzalen in Nederland (laatst in Muziekgebouw Eindhoven, Oosterkerk Amsterdam) en Tsjechië.

De naam verwijst rechtstreeks naar de gebroeders Grimm, die samen met vele andere sprookjesschrijvers en verzamelaars van volksverhalen in de afgelopen eeuwen, menselijke ervaringen en verhalen met een vleugje magie overgoten en de gave van het vertellen van verhalen, een vaardigheid die veel componisten en muzikanten ook hebben.

Concertagenda

03/05/2024 13:45 uur

Grimm Duette

Francisca Portugal (1998, Portugal) en Natalie Kulina (1996, Tsjechië) spelen samen als Grimm Duette. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie aan het Conservatorium van Lees meer >

Parnassia overige

Concertbegeleider: via Saskia