Hoe werken wij

Hoe werken wij?

Bouwen aan langdurige muzikale banden

Concerten organiseren

Wij leggen contact met instellingen. Na het aftasten van de mogelijkheden van de bewoners, beginnen wij met het organiseren vanĀ een eerste concert. Vervolgens bouwen wij aan een langdurige band met de instelling en organiseren we meerdere concerten per jaar. SindsĀ 2014 verzoeken wij alle instellingen om de concerten te ondersteunen met een vrijwillige bijdrage. Echter als een instelling (nog) geen activiteitenbudget heeft en geen bijdrage kan doen, respecteren wij dat volledig. Wij zullen met even veel plezier en enthousiasme het concert organiseren.

Musici selecteren

Voor het werven van de musici onderhouden wij contact met de landelijke conservatoria. Op ons verzoek dragen deze jonge veelbelovende ensembles voor, van duo tot kwintet. Met deze ensembles gaan wij een langere samenwerking aan en laten hen in een diversiteit van instellingen optreden. Zij ontvangen per optreden een gage.

Concertbegeleiders

Onze concerten worden georganiseerd door vrijwillige concertbegeleiders. Zij hebben contact met de instelling over de dag en tijd van het concert en zoeken hiervoor een geschikt ensemble. De concertbegeleiders gaan mee naar het concert om de musici en de betrokkenen van de instelling namens Live Music Now te begeleiden. Wij hebben op dit moment een tiental enthousiaste concertbegeleiders maar hebben zeker nog ruimte voor meer enthousiaste vrijwilligers. Interesse? Neem dan contact op met Cecile de Boer via concertcoordinatie@livemusicnow.nl.

Vrijwillig en kosteloos

Alle bestuursleden en concertbegeleiders van Stichting Live Music Now werken op vrijwillige basis. Aan de instellingen worden geen kosten in rekening gebracht. Zij worden wel in de gelegenheid gesteld om op vrijwillige basis bij te dragen in de kosten van de concerten.

Fondsenwerving

Dankzij de vrijwillige inzet van bestuur en concertbegeleiders zijn wij in staat de musici een gage te betalen voor hun concerten. Deze financiering is met name mogelijk door donaties, schenkingen en subsidies. Wij schrijven daartoe jaarlijks particulieren, het bedrijfsleven en fondsen aan. Inmiddels hebben wij met veel succes een aantal benefietconcerten georganiseerd. Wilt u ons ook steunen? Klik dan hier.

Activiteiten uitbreiden

Op dit moment organiseren wij alleen concerten in het westen van Nederland en in de regio Utrecht. Uit deze regio’s selecteren wij ook de ensembles. In de toekomst hopen wij onze activiteiten uit te breiden naar de rest van Nederland. Wij streven ernaar om jaarlijks tussen de 100 en 130 concerten te organiseren.

Beleidsplan
Beleidsplan 2020-2024

Verantwoording Jaarrekening
Jaarrekening 2012
Jaarrekening 2013
Jaarrekening 2014
Jaarrekening 2015
Jaarrekening 2016
Jaarrekening 2017
Jaarrekening 2018
Jaarrekening 2019
Jaarrekening 2020
Jaarrekening 2021
Jaarrekening 2022

Verantwoording Jaarverslag
Jaarverslag 2013
Jaarverslag 2014
Jaarverslag 2015
Jaarverslag 2016
Jaarverslag 2017
Jaarverslag 2018
Jaarverslag 2019
Jaarverslag 2020
Jaarverslag 2021
Jaarverslag 2022