"Door te luisteren naar jullie optreden hebben wij deze bewoonster eindelijk rustig zien worden."

Activiteitenbegeleider instelling geestelijke gezondheidszorg

Musici

Een bijzonder podium voor bijzonder talent

‘Muziek naar mensen brengen’ is een verrijkende ervaring, zowel professioneel als persoonlijk. Het is belangrijk voor de carrière van jonge musici. Om zich goed te ontwikkelen, wil Live Music Now die ervaring meegeven aan jong talent.

Live Music Now geeft jonge talentvolle muziekensembles, bestaande uit 2 tot 5 musici, de gelegenheid om in instellingen op te treden voor anders-dan-anders publiek. Zo kunnen de musici zich professioneel verbreden en ervaring opdoen terwijl ze anderen een gedenkwaardige muzikale ervaring bezorgen. Live Music Now ondersteunt de geselecteerde ensembles daarbij ook in hun professionele ontwikkeling door bijvoorbeeld coaching, feedback na de concerten en publiciteit.

Breed publiek

In de wereld van klassieke muziek en andere muziekvormen zoeken velen naar manieren om een breder publiek te bereiken en zo de potentie van (klassieke) muziek verder uit te dragen. Dit kan leiden tot uitvoeringen op ongebruikelijke plaatsen, in aangepaste vorm of voor wat onwenniger publiek. Live Music Now geeft musici hierin een stuk ervaring en laat hen beleven hoe bevredigend het is om andersoortig publiek van muziek te laten genieten.

Breed repertoire

Het repertoire van onze ensembles is heel divers en bestaat naast klassiek ook uit wereldmuziek, jazz en folk. Elk ensemble geeft een aantal concerten per jaar in verschillende instellingen, doorgaans in de eigen regio. Wij verwachten van onze ensembles dat zij hun repertoire kunnen aanpassen aan de wensen van ons zeer diverse publiek.

Langdurige relatie

Elk ensemble verbindt zich voor langere tijd aan Live Music Now, om te beginnen voor één jaar, maar maximaal vier jaar. Ieder ensemble heeft de gelegenheid tot het geven van 8 tot 10 concerten per jaar. Per concert krijgen de musici een vergoeding, dankzij onze sponsors en donateurs.

Musici selecteren

Al onze musici zijn jonge toptalenten (tot ca 30 jaar) die aan een conservatorium studeren of recent zijn afgestudeerd. Zij streven er naar om als ensemble (van twee tot vijf musici) professioneel door te groeien. Wij zoeken de musici die zeer talentvol zijn, zowel technisch als qua uitvoering en presentatie. Zij moeten het vermogen hebben om met bijzonder publiek te communiceren en bereid zijn vijf tot tien concerten op jaarbasis te geven.

Voor het werven van de musici onderhouden wij contact met de landelijke conservatoria. Op ons verzoek dragen de conservatoria jonge veelbelovende ensembles aan ons voor. Ook is het mogelijk voor ensembles om zich zelf bij ons aan te melden. Op basis van een of meerdere proefconcerten wordt besloten of het ensemble in aanmerking komt voor meerdere concerten. In de toekomst kan het mogelijk zijn dat er een selectie zal plaatsvinden door een onafhankelijk panel.

Wil je ook met je ensemble gaan optreden voor Live Music Now? Klik dan hier voor meer informatie of neem contact op met Anneke Jansen, bestuurslid Musici LMN via: info@livemusicnow.nl.

Lees meer over over onze ensembles onder het menu Ensembles.