"Door te luisteren naar jullie optreden hebben wij deze bewoonster eindelijk rustig zien worden."

Activiteitenbegeleider instelling geestelijke gezondheidszorg

Musici

Een bijzonder podium voor bijzonder talent

‘Live muziek naar mensen brengen’ is een verrijkende ervaring, zowel voor musici als het publiek. Het opdoen van podiumervaring is essentieel voor elke jonge muzikant. Live Music Now biedt jonge musici die ervaring op zeer verschillende en bijzondere podia.

Live Music Now geeft jonge talentvolle muziekensembles, bestaande uit 2 tot 5 musici, de gelegenheid om in instellingen op te treden voor divers publiek. Zo doen zij steeds een unieke ervaring op en kunnen zij zich professioneel verbreden. Live Music Now ondersteunt de geselecteerde ensembles daarbij ook in hun professionele ontwikkeling door bijvoorbeeld coaching, feedback na de concerten en publiciteit.

Breed publiek

In de wereld van klassieke muziek en andere muziekvormen zoeken velen naar manieren om een breder publiek te bereiken en zo de potentie van (klassieke) muziek verder uit te dragen. Dit kan leiden tot uitvoeringen op ongebruikelijke plaatsen, in aangepaste vorm of voor wat onwenniger publiek. Zo laat Live Music Now hen beleven hoe inspirerend het is om mensen van muziek te laten genieten.

Breed repertoire

Het repertoire van onze ensembles is heel divers en bestaat naast klassiek ook uit wereldmuziek, jazz en folk. Elk ensemble geeft een aantal concerten per jaar in verschillende instellingen, zo mogelijk in de eigen regio. Wij verwachten van onze ensembles dat zij hun repertoire kunnen aanpassen aan de wensen van ons zeer diverse publiek.

Langdurige relatie

Elk ensemble verbindt zich voor langere tijd aan Live Music Now, om te beginnen voor één jaar, tot ongeveer vier jaar. Ieder ensemble heeft de gelegenheid tot het geven van 8 tot 10 concerten per jaar. Per concert krijgen de musici een vergoeding, dankzij onze sponsors en donateurs.

Musici selecteren

Alle Live Music Now musici zijn hoogopgeleide toptalenten, nog studerend of afgestudeerd aan een conservatorium. Zij streven als ensemble om professioneel door te groeien. Wij zoeken talentvolle musici tussen de 20 en 30 jaar, die hun muzikale vaardigheden als ensemble, zowel technisch als qua uitvoering en presentatie, willen uitbreiden. Zij moeten het vermogen hebben om met bijzonder publiek te communiceren en bereid zijn 8 tot 10 concerten op jaarbasis te geven.

Voor het werven van de musici onderhouden wij contact met de landelijke conservatoria. Op ons verzoek dragen de conservatoria jonge veelbelovende ensembles aan ons voor. Ook is het mogelijk voor ensembles om zich zelf bij ons aan te melden. Op basis van een of meerdere proefconcerten wordt besloten of het ensemble in aanmerking komt voor meerdere concerten. In de toekomst kan het mogelijk zijn dat er een selectie zal plaatsvinden door een onafhankelijk panel.

Wil je ook met je ensemble gaan optreden voor Live Music Now? Klik dan hier voor meer informatie of neem contact op met Renee Hazewinkel, bestuurslid Musici LMN via: muziek@livemusicnow.nl.

Lees meer over over onze ensembles onder het menu Ensembles.