Aristos Quartet

Evelien Jaspers, viool; Dimitry Ivanov, viool; Sylvain Dessane, altviool; Otto Bakker, cello

Het Aristos Kwartet werd in 2008 opgericht door Evelien Jaspers en cellist Otto Bakker. De huidige bezetting ontstond na de zomer van 2012 en werd gelijk internationaal, met tweede violist Dmitry Ivanov, geboren in Oezbekistan, en altviolist Sylvain Dessane, geboren en opgegroeid in Frankrijk.

Sinds september 2015 volgt het Aristos Kwartet de tweejarige post-academische Voltijdopleiding aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Wekelijks krijgen ze les van Marc Danel, zijn collega’s van het Quatuor Danel en Stefan Metz. Maandelijks krijgt het kwartet masterclasses van internationale gast-docenten zoals prof. Eberhard Feltz en Luc Marie Aguera.

In juni 2015 studeerde het Aristos Kwartet als eerste kwartet van Nederland succesvol af in de Master Strijkkwartet, een samenwerking tussen de NSKA en het conservatorium van Amsterdam. Gedurende deze tweejarige studie kregen ze les van Dmitry Ferschtman, de leden van het Quatuor Danel, Stefan Metz, Peter Cropper, Eberhard Feltz, Johannes Meissl en Luc Marie Aguera.

Het Aristos Kwartet nam deel aan verschillende cursussen in binnen- en buitenland, zoals de Internationales Sommerakademie in Nordhorn, Duitsland, de Zeister Muziekdagen, Delft Kamermuziekatelier, de Tiberius Week in Roemenië, het Orlando Festival, de International Quartet Academy van Cuarteto Casals in Spanje en de International Chamber Music Campus in Weikersheim, Duitsland. Belangrijke docenten tijdens deze cursussen waren o.a. Rainer Schmidt, prof. Eberhard Feltz, Heime Muller, Sandor Devich, Pavel Fischer en de leden van Cuarteto Casals, Cuarteto Quiroga en het Schumann Quartet.

CV Aristos 2017