Babylon Quartet

Leonid Nikishin (viool), Danielle Daoukayeva (viool), Kellen McDaniel (altviool), William McLeish (cello)

Met repertoire reikend van Haydn en Beethoven tot The Beatles en composities, die op het moment geschreven worden, is Babylon Quartet een dynamisch en veelzijdig strijk ensemble dat het bereik en de diepte van kamermuziek wilt vergroten door nieuwe composities en genres te onderzoeken naast het herontdekken van het grote bestaande repertoire. Deze ambitie en toewijding is ook erkend door Het Kersjes Fonds, die Babylon Quartet het strijkkwartet beurs heeft toegekend in 2016.
Na het winnen van De Grote Kamermuziek Prijs 2015 heeft Babylon Quartet op de meest prestigieuze podia opgetreden in Nederland: Kleine Zaal van Het Concertgebouw (Amsterdam), Jurriaanse Zaal van De Doelen (Rotterdam), TivoliVredenburg (Utrecht), Kleine Zaal van Muziekgebouw (Eindhoven), Muziekcentrum De Toonzaal (‘s Hertogenbosch), Nieuwe Kerk (Den Haag) en meer. Het kwartet heeft ook meerdere malen live op radio 4 opgetreden en, meest recent, in de Nieuwe Kerk (Den Haag) een volledige recital uitgevoerd in de live uitzending van Radio West.

Festival optredens omvatten het Grachtenfestival 2016, Janine Jansen Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht 2015, Delft International Chamber Music Festival 2016, International Chamber Music Festival Den Haag 2015, Festival Classique 2016, NMF Music Weekend 2015 en Kunst in de Kamer concert series. Daarnaast heeft Babylon Quartet een Wereld Premiere gespeeld op Classical:NEXT 2016 conference (Rotterdam), deelgenomen aan de befaamd International Summer Academy in Oostenrijk en de European Chamber Music Academy in Litouwen.

In 2015 werd Babylon Quartet als eerste ensemble aangenomen in de gloednieuwe Chamber Music Program Master aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

CV Babylon 2016