Black Büyü

Kellen McDaniel (altviool) en Kardelen Buruk (altviool)

Black Büyü is een veelzijdig virtuoos altviool duo van Kellen McDaniel en Kardelen Buruk. Zij wonnen de Kamermuziekprijs 2019 en waren finalisten bij het Grachtenfestival 2016.

Het zeer gevarieerde en innovatieve repertoire van dit bijzondere duo reikt van klassiek tot eigen arrangementen. Zo speelde Black Büyü  als onderdeel van het International Viola Congress Rotterdam 2018 een origineel theaterstuk getiteld Moonwalk met een verhalend script in een theatrale enscenering.

Kardelen Buruk behaalde in 2018 haar Bachelors bij Asdis Valdimorsdottir en in 2020 Cum Laude haar Masters bij Mikhail Zemtsov aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2019 werd ze geselecteerd voor The Global Leaders Program. Ze reisde door Chili en Jamaica om toegang tot en de impact van muziek voor jeugd in achtergestelde gemeenschappen te vergroten. Ze nam deel aan het AIMS Festival en ontving een beurs voor de masterclass aan Idyllwild Academy in de VS. Ze is een mede oprichter van het initiatief Music Bridge in Den Haag, die concerten organiseren in achtergestelde gemeenschappen.

Kellen McDaniel is afgestudeerd aan The Julliard School en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Naast uitvoerend musicus is hij schrijver en componist. Samen met zijn broer Marshall heeft hij oa het innovatieve stuk gecomponeerd voor strijkkwartet en electronica: ‘Ghosts’. Hij is mede oprichter van het Babylon Quartet.

Bach 2 Part Invention

 

Moonwalk

https://www.youtube.com/watch?v=EEMLP1k70Lw&