Borealis Trio

Carien de Bakker (viool), Marije Franken (fluit), Anneleen Schuitemaker (harp)

In september 2011 werd een uniek nieuw trio geboren: het Borealis Trio, bestaande uit fluitiste Marije Franken, violiste Carien de Bakker en harpiste Anneleen Schuitemaker. Sinds zij samengebracht zijn in deze bijzondere instrumentale combinatie door de ‘Deux interludes’ van Jacques Ibert, spelen en voeren zij immer samen uit. De musici delen een voorliefde voor zowel zoete melodieën als gedurfde hedendaagse werken, wat ertoe leidde dat onder andere Bram Kortekaas speciaal voor hen een stuk componeerde. Deze innovatieve aanpak leverde hen een plek op in de finale van het Tristan Keuris Kamermuziekconcours en een plek in Live Music Now.

Marije Franken

Marije (1992) startte haar dwarsfluit carrière op zevenjarige leeftijd met privélessen bij Lydia de Leur te Castricum. Ze vervolgde haar studie bij Otto de Jong en vanaf 2010 studeerde ze bij Harrie Starreveld aan het Conservatorium van Amsterdam. In juni 2014 heeft ze haar Bachelor diploma met predikaat ‘zeer goed’ behaald.

Orkestervaring deed Marije op in het Regionaal Jeugd Orkest, waarmee ze op 15-jarige leeftijd haar eerste soloconcert speelde. Ook speelde zij in o.a. het Nederlands Studenten Kamer Orkest, het Ricciotti Ensemble, het VU-Orkest en het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam. Ook heeft zij solistische optredens gehad bij o.a. Zomercursus Woudschoten. Momenteel speelt Marije in kamerorkest De KlankKast. In 2014 behaalde Marije een prijs in de finale van het Adams Internationaal Fluitconcours.

Naast deze uitvoerende bezigheden werkt Marije als muziekdocent bij de Amsterdamse muziekschool ‘Music for Life’ en maakt ze deel uit van het bestuur van orkest De KlankKast.

Carien de Bakker

Carien (1990) begon op achtjarige leeftijd met vioolspelen op de muziekschool in Hilversum. Ze is actief als soliste, kamermusicus en viooldocente.

Na privélessen bij o.a Merijn Rombout en Joan Wijzenbeek, studeerde ze tijdens haar Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam bij Lex Korff de Gidts en later bij Kees Koelmans. In 2014 rondde ze met succes haar Bachelor studie af en ze studeert nu bij Elisabeth Perry in de Masteropleiding aan het Utrechts Conservatorium. Masterclasses kreeg ze onder andere van Ilya Grubert, Elisabeth Perry, Nadia Wijzenbeek en Eszter Haffner.

Orkestervaring heeft Carien onder andere opgedaan in het Cuypersensemble, Jeugd Orkest Nederland, het Nationaal JeugdOrkest en het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam. Momenteel speelt ze in kamerorkest De Klankkast. Als soliste speelde ze onder andere met het orkest van Zomercursus Woudschoten en met kamerorkest De Klankkast.

Carien heeft een uitgebreide lespraktijk, waar ze met veel plezier vioolles geeft. Carien bespeelt een speciaal voor haar gebouwde Johannes Jacobs viool.

Anneleen Schuitemaker

Anneleen (1992) begon op 10-jarige leeftijd met harplessen aan de muziekschool te Katwijk. Sinds september 2010 studeert zij bij Erika Waardenburg aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij in juni 2014 haar Bachelor diploma behaalde. Momenteel studeert zij verder in de masteropleiding, waarin zij zich specialiseert in orkestspel bij Sandrine Chatron. Vanwege haar grote passie voor orkestspel is zij actief in verschillende amateur- en beroepsorkesten.

Zo speelde zij in augustus 2013 met het Koninklijk Concertgebouw Orkest mee tijdens het Prinsengrachtconcert in Amsterdam en was zij van seizoen 2013 tot 2015 als academist verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Recentelijk won zij het proefspel voor de academieplaats bij de Staatskapelle Berlijn, waar zij van seizoen 2015 tot 2017 zal meespelen. Anneleen heeft diverse prijzen gewonnen, waaronder de eerste prijs en de publieksprijs op het Rosa Spier Harp Concours (2011) en de eerste prijs op het 5e Internationale Harp Concours in Duitsland (2014).

CV Borealis Trio 2016