Dostojevski Kwartet

Charlotte Basalo Vazquez (viool), Julia Kleinsmann (viool), Lisa Eggen (altviool) en Emma Kroon (cello)

Het Dostojevski Kwartet is opgericht in oktober 2014. De jonge musici Charlotte Basalo Vazquez, Julia Kleinsmann (viool), Lisa Eggen (altviool) en Emma Kroon (cello) hebben elkaar op het conservatorium leren kennen. Het strijkkwartet ontving lessen van o.a. Dmitri Ferschtman, Eberhard Feltz, Luc-Marie Aguera en Marc Danel. Vanaf najaar 2016 studeren zij als kwartet aan het Conservatorium van Amsterdam en de Nederlandse Strijkkwartetacademie (NSKA).  Ook volgden zij van 2016-2018 een coachingstraject bij het Danel Quartet, opgezet in samenwerking met Tivoli Vredenburg.
In de korte tijd dat ze samen zijn, gaf het Dostojevski Kwartet concerten in o.a. het Concertgebouw Amsterdam, De Doelen, het Muziekgebouw aan het IJ en als onderdeel van verschillende kamermuziekseries in heel Nederland. Ze waren te horen tijdens Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht, Musique à Flaine, Festival de quatuors à cordes en Pays de Fayence en de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam. Verder waren ze te gast bij AVRO Spiegelzaal, Opium op 4 en Podium Witteman.Het kwartet werkte samen met het Doelen Kwartet, Dudok Kwartet en altvioliste Francien Schatborn.
Naast hun passie voor kamermuziek hebben de jonge musici van het Dostojevski Kwartet ook individueel vele masterclasses en cursussen gevolgd. Ook deden zij met veel succes mee aan concoursen. Zo zijn de leden allen afzonderlijk prijswinnaars van het toonaangevende Prinses Christina Concours.
Lisa, Julia en Emma zijn alledrie bruikleners bij het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds

CV Dostojevski Kwartet

Video Dostojevski Kwartet