Duo Ivoire

Joukeline Sizoo (harp), Sophie Gourlet (fluit)

Duo Ivoire is opgericht tijdens hun studie aan het Rotterdams conservatorium, waar fluitiste Sophie Gourlet en harpiste Joukeline Sizoo elkaar hebben ontmoet.

Het repertoire van Duo Ivoire draait voornamelijk om 20e eeuwse Franse muziek, wat vaak licht en sfeervol aandoet. Hiernaast zoeken zij ook graag andere muziekstijlen op, zoals hedendaagse muziek of tango.

Sophie en Joukeline vinden plezier in zowel het spelen voor klein publiek, in bijvoorbeeld kleine concertzalen of kerken, alsook voor groot publiek, zoals op festivals. In 2014 zijn zij uitgenodigd om op het Kamermuziekfestival Den Haag te spelen.

Het duo speelt sinds 2012 voor Stichting Live Music Now. Een stichting die concerten organiseert voor mensen die niet in staat zijn concerten “buiten de deur” bij te wonen en op deze manier mens en muziek dichter bij elkaar brengt. In 2014 zijn zij door de stichting uitgenodigd een concertreis te maken naar Edinburgh, als onderdeel van een uitwisseling tussen Live Music Now Nederland en Live Music Now Schotland.

Beide leden van het duo zijn, naast hun werkzaamheden in kamermuziek, ook werkzaam als remplaçanten in orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, Rotterdam Philharmonisch Orkest, HET Symfonieorkest/Orkest van het Oosten, het Noord Nederlands Orkest en het Orquesta Filarmónica de Santiago.

De ontmoeting tussen fluit en harp brengt een intieme sfeer, maar ook veel expressie en een scala aan kleuren met zich mee. Duo Ivoire streeft ernaar elk concert weer deze prachtige combinatie en veelzijdigheid te laten horen!