Duo Madera

Arjanne Bruggeman (fluit), Leo van Lierop (accordeon)

Duo Madera werd opgericht in het najaar van 2014 en streeft er naar om de ongebruikelijke combinatie van fluit en accordeon onder de aandacht te brengen, met een combinatie van originele muziek en bewerkingen. In 2015 behaalden zij de eerste prijs in de kamermuziekafdeling van het Nationaal Accordeon Concours.

Arjanne Bruggeman studeerde aan aan het Conservatorium van Amsterdam bij Harrie Starreveld, waar zij in 2012 haar bachelor diploma behaalde. Na haar bachelor studeerde zij verder aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Leon Berendse. In juni 2014 behaalde zij daar haar masterdiploma. Tijdens haar studie heeft Arjanne masterclasses gevolgd bij o.a. Peter-Lukas Graf, András Adorján, Kersten McCall, Emily Beynon, Rien de Reede, Wilbert Hazelzet en Matthias Ziegler.
Naast haar master aan het conservatorium studeerde Arjanne in juni 2014 ook af voor de master Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.

Leo van Lierop studeerde accordeon aan het Fontys Conservatorium bij Ronald van Overbruggen en Gerie Daanen, waar hij in 2013 de Bachelor- en in 2015 de Mastergraad behaalde. In 2012 startte hij naast zijn accordeonopleiding met een studie HaFa-Directie bij Hardy Mertens. Ook deze studie sloot hij succesvol af, eveneens in 2015. Masterclasses kreeg hij van o.a. Alexander Dmitriev, Friedrich Lips, Stefan Hussong en Ivan Koval. Verdieping in directie van accordeonorkesten kreeg hij o.a. bij Stefan Hippe.

CV Duo Madera 2016