Ensemble Mescolare

Stephanie Franck (saxofoon), Ilse Bies (saxofoon), Junior Huigen (trombone), Jesse van der Ham (trombone)

Het Ensemble Mescolare is een kwartet van saxofoons en trombones, waarbij er zowel op sopraan-, alt-, en tenorsaxofoon als op tenor-, bas-, en contrabastrombone wordt gespeeld. De leden van het kwartet zijn:

Stephanie Francke (sopraan- en altsax), Ilse Bies (alt- en tenorsax), Adriaan van der Louw (tenortrombone) en Jesse van der Ham (bas- en contrabastrombone)

Het ensemble is ontstaan na het bachelorexamen van componist Jan-Peter de Graaff, waar de musici elkaar hebben ontmoet en Jan-Peter bereid hadden gevonden een nieuwe compositie te schrijven voor dit kwartet en kamerorkest. Sinds februari 2016 is het ensemble actief en heeft op verschillende podia gespeeld, waaronder de Jurriaanse Zaal van De Doelen te Rotterdam en in de kamermuziekseries van de Waalse Kerk in Breda en Theater de Stoep in Spijkenisse.

Mescolare, wat mengen betekent in het Italiaans, laat niet alleen de instrumenten op een unieke manier samenwerken maar zoekt het mixen ook op tijdens de concerten. Het repertoire is heel breed en gaat van oude muziek (bijv. Susato’s Danserye), via de barok (o.a. Purcell’s Fairy Queen en Bach’s Dorische Toccata) naar moderne muziek (bijv. Volans’ White Man Sleeps, Glass’ Metamorphosis & Geiss’ Talk To Me. We kunnen daarom voor iedere gelegenheid een speciaal programma samenstellen.

CV ensemble Mescolare
Audio ensemble Mescolare