Quatriola Ensemble

Frederico Foria (hobo), Irene Ruiperez (fluit), Maria Rosaria della Ragione (klarinet), Clara Alija Senra (fagot)

Het Quatriola Ensemble is een artistiek project geboren in 2014 uit een idee van hoboïst Matteo Costanzi en klarinettist Maria Rosaria Della Ragione.  Het idee was om een unieke mix van geluiden te creëren door vier houtblazers bij elkaar te brengen: hobo, klarinet, fluit en fagot in al hun mogelijke combinaties. Hierdoor is een heel speciaal en opvallend muziekscala mogelijk.

Het repertoire is vól van variatie in stijl en instellingen: het gaat van de vroege harmonische sonoriteiten van Bach tot Gounod, Grieg, Bizet, door naar het klassieke Mozart, Brahms of Beethoven gaat en arriveert bij meer moderne componisten als Bozza, Ibert of Elliot Carter. Quatriola speelt ook werk van hedendaagse componisten. In 2017 heeft de jonge Griekse componist Fanis Zachopoulos de compositie “Shipyard III” voor quartet en orkest geschreven en opgedragen aan Quatriola, de compositie werd hetzelfde jaar in Utrecht gespeeld.

Quatriola bestaat uit Maria Rosaria Della Ragione, klarinet en Clara Alija, fagot, Federico Forla, hobo en Irene Ruiperez, fluit. Federico, Clara, Irene en Maria Rosaria zijn een zeer actief ensemble in vele settings en evenementen.

Muziek beweegt je emoties en je ziel. Daarom werkt Quartiola samen met Stichting Live Music Now en Stichting Muziek in Huis. Beide stichtingen hebben als doel om muziek naar een heel speciaal publiek te brengen: ouderen, kinderen met een verstandelijke of lichamelijke handicap of revalidatiecentra. Maar ook op “gewone” concerten kun je genieten van hun creativiteit en muzikaliteit!

Hieronder een filmpje van een optreden van Quatriola Ensemble bij de Parel, een school voor speciaal onderwijs in Haarlem.

 

CV Quatriola 2019
CV Quatriola 2019 Engels