Trio Augusta

Anna Steenhuis (viool), Emma Besselaar (cello), Kanako Inoue (piano)

Trio Augusta is een pianotrio, opgericht in 2013. De musici spelen echter al langer samen. Anna en Emma leerden elkaar op jonge leeftijd kennen in het Nederlands Jeugd Strijkorkest. Het samenspel daar beviel zo goed, dat zij vaker in
kamermuziekverband zijn gaan spelen: als duo, maar ook in een strijkkwartet, kwintet, sextet en octet. Bij het Cugnon Project, een kamermuziekinitiatief van violist Chris Duindam, speelden zij beiden met Kanako, en nodigden haar vervolgens uit om een pianotrio te vormen. Het trio speelde onder andere in de Toonzaal in Den Bosch en voor stichting Kunst in de Kamer.
Anna Steenhuis (1989) behaalde haar bachelor aan het Utrechts Conservatorium bij Chris Duindam en studeerde voor haar master bij Rudolf Koelman in Z├╝rich en Chris Duindam in Utrecht.
Emma Besselaar (1992) volgde haar bachelor opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, eerst bij Maarten Mostert, sinds 2011 bij Quirine Viersen, waar zij in juni 2014 afstudeerde. Sinds 2015 studeert zij voor haar master aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen.
Kanako Inoue (1983) is geboren in Tokai, Japan. Ze studeerde piano aan het Toho High School of Music en Toho Gakuen College of Music o.l.v. Fujiko Yamada. In 2006 kwam ze naar Nederland en behaalde ze haar mastergraad aan het Conservatorium van Utrecht.

CV Trio Augusta 2016