Trio Sodade

Floor Polder (fluit/zang), Paulo Bouwman (gitaar/zang), Marco Santos (percussie/zang)

Trio Sodade is genoemd naar het Kaapverdiaanse woord heimwee of verlangen. Met hun muziek maakt het trio een brug tussen Portugal, Brazilië en Kaap Verdië. In deze landen spreken de mensen niet alleen dezelfde taal, ook de muzikale cultuur komt sterk overeen. Denk hierbij aan de muziek van Cesária Evora, Tom Jobim, maar ook Tito Paris en Renato Borghetti. Trio Sodade speelt veel eigen arrangementen en composities.
Alle drie de musici zijn afgestudeerd aan CodArts, het conservatorium van Rotterdam, afdeling Wereldmuziek (Latin/Brazilian/ Jazz). Floor Polder zelfs met een cum laude. Paulo en Marco zijn beide Portugees, waarvan Paulo Kaapverdische ouders heeft, maar wonen beiden al lange tijd in Nederland.
Naast gitaar speelt Paulo nog veel andere instrumenten, als piano en cavaquinho (een soort ukelele) en hij speelt met veel bekende artiesten zoals; Dina Medina, Lura, Mariana Ramos en Tito Paris. Melissa Fortes.. Hij is zeer bekend en actief in de Kaap Verdische muziek gemeenschap. Marco werkt met veel verschillende musici en muziekstijlen en won verschillende prijzen in jazz muziek daarnaast heeft hij zij eigen band genaamd Marco Santos Band.

CV Trio Sodade 2016