Doppler Duo

Michelle Verheggen (harp), Rinde Yildiz (altviool)

Wij zijn Michelle Verheggen (harpiste) en Rinde Yildiz (altvioliste) en sinds een aantal jaren vormen wij het Doppler Duo. Het begon allemaal met het idee om Beau Soir van Debussy – wat origineel voor zang en piano is – op altviool en harp te spelen. Onze eerste repetitie waren we allebei zo verrast door de bijzondere samenklank van deze instrumenten. De boventonen van de altviool passen mooi bij het warme harpgeluid waardoor ze lijken te versmelten met elkaar en je niet meer kunt thuisbrengen welke instrumenten je precies hoort. Vanaf dat moment wisten we allebei zeker dat we als vast duo muziek wilden maken. 

Onze naam is gebaseerd op het Doppler Effect dat de veranderlijkheid van geluid beschrijft door beweging. Wij denken dat de kracht van ons duo ligt in de veranderlijkheid van het geluid dat ontstaat door de combinatie van frequenties van onze twee instrumenten. We zijn als muzikanten letterlijk en figuurlijk onderweg en zijn ervan overtuigt dat dit door de tijd heen zal weerklinken in ons spel. Bovendien willen wij een ander geluid ten gehore brengen met onze arrangementen en toch wat onbekende werken.

Inmiddels hebben we ons repertoire uitgebreid met verscheidene stukken van Debussy, Vaughan Williams, Britten en meer. Daarnaast hebben we op verschillende concertlocaties mogen spelen zoals in het Franz Pfanner Huis in Arcen, in de Lutherse kerk te Delft met het orkest de Haagse Beek, en op het Cultureel Lint te Weert. In de zomer van 2018 hebben we opgetreden op het festival Wonderfeel. Sinds 2018 spelen we verschillende concerten namens Live Music Now.