Maat Saxophone Quartet

Daniel Ferreira (sopraan saxofoon), Catarina Gomes (alt saxofoon), Pedro Silva (tenor saxofoon) en Mafalda Oliveira (bariton saxofoon)

Het Maat Saxophone Quartet bestaat uit vier bijzondere jonge musici, allen afkomstig uit Portugal. Sinds de oprichting in 2018 in Amsterdam heeft het Maat Saxophone Quartet al op vele podia gestaan en meerdere prijzen gewonnen, waaronder in 2018 de “Prémio Jovens Músicos” (meest prestigieuze klassieke muziekcompetitie van Portugal) en waren zij bij de finalisten van de Dutch Classical Talent Tour & Award (2021/2022).

Vanuit een passie voor kamermuziek en de wens om samen te spelen is het Maat Saxophone Quartet ontstaan tijdens hun studie bij Arno Bornkamp aan het Conservatorium van Amsterdam. Op het moment worden ze begeleid door Arno Bornkamp en Willem van Merwijk (Aurelia Saxofoon Kwartet) en daarnaast studeren zijn aan de NSKA – Nederlands Strijkkwartet Academie.

Het quartet werkt regelmatig samen met jonge componisten die nieuwe stukken voor hen componeren. Die composities zijn niet alleen een grote aanvulling op het repertoire van deze formatie, maar ze laten ook horen waren het Maat Saxophone Quartet voor staat: via Nederlandse en Portugese muziek een artistieke en culturele connectie maken.

In april 2020 heeft Maat hun eerste CD Ciudades uitgebracht onder het label 7 Mountains Records in Amsterdam.