Even voorstellen.. Ensemble Mescolare

Als een van de nieuwe ensembles bij Live Music Now willen wij, Ensemble Mescolare, ons graag even voorstellen aan de rest van de LMN gemeenschap.

Ensemble Mescolare bestaat uit saxofonisten Stephanie Francke & Ilse Bies en trombonisten Junior Huigen & Jesse van der Ham. De passie van Mescolare, Italiaans voor mengen, is het samensmelten van zowel de geluiden van de saxofoon en de trombone, als zeer verschillende muziekstijlen. We spelen naast traditionele klassieke muziek ook geïmproviseerde en lichtere muziek, en alles daartussenin. We hebben onze speciale mix aan stijlen al verschillende keren tijdens Live Music Now concerten mogen brengen aan het publiek. Zij waren iedere keer erg verrast door wat er gebeurde op het podium, en vonden het vaak erg leuk dat we zowel jazz als klassiek in een programma brachten. Voor ons is het ook erg dankbaar werk om de mensen een leuke middag te bezorgen en zijn elke keer blij om de vrolijke gezichten te zien in de zaal.

Waar de zomer voor de meeste muzikanten een rustpuntje is in het jaar, gaan wij nog even vrolijk door. Komende maanden spelen we op het Grachtenfestival, tijdens de NJO Muziekzomer en in de Fenix Music Factory te Rotterdam. Het NJO heeft ons bovendien de mogelijk geboden om een programma te ontwikkelen waarbij we de samenwerking aangaan met een ritmesectie, bestaande uit drummer Robin van Rhijn, contrabassist Daniel de Boer en pianiste/componiste Kaori Neus. Ook hebben we componisten Jan-Peter de Graaff, Wietse Voermans, en Kaori Neus gevraagd nieuwe werken te schrijven voor deze setting en hun kijk te geven op de raakvlakken tussen klassiek en jazz waar Mescolare zich graag op begeeft. De eerste repetitie is ondertussen achter de rug en het beloofd een spannend maar vooral ook swingend programma te worden!