Een kijkje bij een concert van Duo Ivoire

17 mei 2016 organiseerden we weer een prachtig concert voor ca 40 psychiatrische patiënten in een vestiging van Altrecht in Zeist. Duo Ivoire trad op met fluitiste Sophie Gourlet en harpiste Joukeline Sizoo. Dit duo is opgericht tijdens hun studie aan het Rotterdams conservatorium. Het ensemble speelt sinds 2012 voor Live Music Now.

Duo Ivoire liet tijdens dit concert een prachtige veelzijdigheid horen waarbij de combinatie van fluit en harp een intieme sfeer en veel expressie met zich mee bracht. Zo speelden zij een programma variërend van Salut d’amour van Edward Elgat tot Le Cygne van Camille Saint-Saëns. En gaven tussendoor telkens een leuke toelichtingen over hun instrumenten en de muziek.

Je kan zien dat de musici van Duo Ivoire – via de vele concerten voor Live Music Now – goed geleerd hebben om af te tasten hoe je een optimale interactie met het publiek kan realiseren. En hoe goed zij inspeeelden op de wensen van dit speciale publiek, waarbij er 1 wel heel erg aanwezig was, maar Sophie en Joukeline lieten zicht niet afleiden en speelden door en reageerden heel lief en geduldig op alle vragen en opmerkingen. De mensen waren allemaal zeer betrokken, gingen in de pauze en na afloop naar de musici toe met vragen en complimenten. Ze genoten van de inspireerde kracht van muziek met veel herkenbare en meer onbekende stukken.