Subsidie van Van den Berch van Heemstede Stichting

Live Music Now heeft een subsidie ontvangen van 10.000 Euro voor concerten in 2019 en 2020 van de Van den Berch van Heemstede Stichting. Deze stichting steunt in Nederland gevestigde instellingen of organisaties die een algemeen belang beogen en ondersteunt bij voorkeur vernieuwende projecten op het gebied van cultuur (met name klassieke muziek met bijzondere aandacht voor “young professionals). De fantastische bijdrage stel ons in staat live muziek te brengen naar mensen die daar zelf moeilijk toegang toe hebben. Onze jonge, getalenteerde musici doen zo waardevolle concertervaring op. Voor meer informatie over de Van den Berch van Heemstede Stichting zie http://www.berchvanheemstede.nl

Nieuwe voorzitter en Ambassadeur

Oprichtster Liesbeth van Nieuwenhuizen heeft tijdens de laatste bestuursvergadering afscheid genomen als bestuurslid/voorzitter van Live Music Now. Wij zullen haar enthousiasme en de onuitputtelijke energie waarmee zij de Nederlandse Live Music Now organisatie heeft opgezet missen. Heel fijn is het, dat zij als eerste Ambassadeur van onze stichting betrokken blijft en dat Caroline van Gelderen haar plaats als voorzitter heeft overgenomen. Caroline heeft ruime belangstelling voor de culturele sector, werkte onder meer jarenlang als literair agent, was betrokken bij een onderwijsinitiatief en is voorzitter van een culturele stichting op het gebied van muziek, literatuur en beeldende kunst.

Zonnige Cubaanse muziek in Bosch en Duin

Latin trio Nakumba bracht een Cubaans programma voor de bewoners van Bosch en Duin. De zomerzon buiten werd binnen prachtig gereflecteerd door de vrolijke, warmbloedige liedjes, waarvan de bekendere enthousiast meegezongen werden.

Maat Saxophone Quartet in Wenen

Maat heeft tijdens hun verblijf in Wenen, namens Live Music Now Wenen een mooi optreden verzorgd voor leerlingen van een bijzondere school in Oostenrijk.

“During our stay in Vienna in the month of April we had the opportunity to perform for Live Music Now Wien. Maat was in Austria to do a children’s performance in collaboration with Jeunesse Musik Erleben and Oorkaan. The collaboration consisted of two weeks of rehearsals and one week with about 15 performances. In one of our few free days we got invited, through Live Music Now Vienna, to perform for two groups of children, in a school for special needs. Although it was an intense period, it was heartwarming to perform for these children and to leave the usual concert hall. Somehow we feel that we enter their safe space, and that creates beautiful moments. There was a session of Q&A’s, where we got help from the English teacher, because we do not speak German and the children did not speak English. In the second group we got help from a young boy  from Malaysia who was fluent in English. We could see that it was very special for him to do it because he still seemed not very confident with the German language, and somehow in that moment he could shine. We thank Live Music Now Nederland for making it possible and connecting us with Live Music Now Wien. It is always a pleasure to do these concerts!”

Koningsdag 2023 wat een ervaring!

Het koningsdagconcert van Nakumba in de Ontmoetingskerk van Parnassia Den Haag werd goed bezocht door de vele bewoners en een aantal Oekraïense vrouwen en kinderen die daar nu ook wonen. Met Nakumba’s  relaxte Cubaanse en Braziliaanse muziek, een drankje bij de bar, een vrijmarkt en een viskraam buiten was het een geweldige Koningsdag op het Parnassia terrein. Hulde aan de begeleiders voor de organisatie.

Swingend Live Music Now concert

Heerlijk een ochtendje dansen op de swingende Spaanse en Zuid Amerikaanse muziek van Duo Sureño. De bezoekers van Dynamo in Amsterdam konden niet stil blijven zitten en genoten van een vrolijk concert.

Duo Sureño brengt vrolijkheid

Duo Sureño trad op voor de kleuters van de Dorstenburg school voor bijzonder onderwijs in Amsterdam. Dankzij de vrolijke, opzwepende muziek van zangeres Isabel en gitarist Michaelis werd er volop gedanst door alle kinderen en leerkrachten.

Volkslied van Oekraïne voor vluchtelingen

Een moment vol emotie tijdens een Live Music Now concert van Hannelore de Vuyst (viool) en Hessel Moeselaar (altviool) in de dorpskerk van Wassenaar. Aan het einde speelden zij het volkslied van Oekraïne voor de gasten uit Oekraïne die in Wassenaar tijdelijk onderkomen hebben gekregen na hun vlucht uit het oorlogsgebied.

Dansen bij Dynamo

Gandhaya gaf een vrolijk concert met lunch voor mantelzorgers bij Dynamo in Amsterdam. De aanwezigen dansten op muziek uit India en Brazilië. Dynamo is een welzijnsorganisatie die inwoners van Amsterdam stimuleert om actief deel te nemen aan de samenleving.

Internationale Live Music Now bijeenkomst

Wij ontvingen Live Music Now organisaties uit Engeland, Schotland, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland tijdens de, in Amsterdam georganiseerde, Internationale Live Music Now bijeenkomst. Alle zelfstandig opererende organisaties geven ieder op hun eigen manier inhoud aan het gedachtengoed van Yehudi Menuhin en brengen de helende kracht van muziek naar mensen die het moeilijk hebben. Eens in de twee jaar komen vertegenwoordigers van de verschillende organisaties bijeen voor verdieping, om ervaringen met elkaar uit te wisselen en van elkaar te leren. Wij kijken terug op een geslaagd weekend met inspirerende voordrachten en mooie muziek, waarbij de onderlinge banden werden verstevigd.

Maat Saxophone Quartet bij Arkin

Wij kregen blije reacties na het optreden van Maat Saxophone Quartet bij Arkin in Amsterdam, een instelling voor psychische- en verslavingszorg.